Найпопулярніші тенденції у веб-розробці 2019-01-29

Кожен новий рік приносить щось нове для кожної області, особливо для технологій. Нові платформи, мови, фреймворки, пристрої замінюють старі. Не обов'язково використовувати кожен новий тренд, оскільки нове не завжди означає “краще”.

У цій статті ми розповімо вам про інновації у веб-розробці. Незважаючи на те, що це виглядає складно, це тренд, отже Ви повинні принаймні переконатися, що знаєте, що означають деякі слова!

 

1. Покращення дизайну односторінкового сайту

Для розуміння потрібно знати, що в основному сайти поділяються за своєю структурою на два основних типи. Перший - це багатосторінковий сайт, а другий - це односторінкове рішення. У першому випадку вам потрібно розміщувати нову тему на окрему сторінку. У більшості випадків це має сенс. Однак, сьогодні багато людей не використовують комп'ютер для читання сайтів. Тому краще трохи скоротити вміст, щоб залучити більше користувачів. Люди люблять пролистувати свої мобільні пристрої, і через велику кількість тексту може збільшитись коефіцієнт відмов. Також багато переадресацій роблять сайт менш привабливим. Люди люблять простоту, особливо коли це стосується сприйняття інформації.

Тому перед розробкою сайту для бізнесу потрібно проаналізувати типові поведінки користувачів - особливо пристрої, яким вони надають перевагу.

 

lending page

 

2. Відмова від протоколу Flash

 

Це був дуже довгий шлях, щоб прийти до цього - позбутися Flash. Flash був найстрашнішим убивцем SEO, і, навіть, незважаючи на цей факт, був застосований на різних пристроях. Протокол Adobe використовувався протягом останніх 16 років здебільшого для відображення анімації. Але, нарешті, Google вирішив розпрощатися з Flash і замінити його на більш швидкий і сумісний HTML5, і він приніс початок вбивства Flash. Як ви знаєте, HTML5 - це мова веб-розробки. Але в даний час він також дає вам багато інструментів для анімації, вбудовування відео, графіків і багато інших цікавих речей. HTML5 також оптимізований для пошукових систем. До того ж Google дуже підтримує HTM5, він має інструмент Web Designer, який дозволяє створювати високоякісні HTML5 оголошення з зручного інтерфейсу.

 

flash

 


3. Орієнтація на філософію дизайну Mobile-First

Дизайн мобільних телефонів і планшетів тепер щось нове для розробників. Оскільки все більше і більше людей купують смарт-пристрої і використовують їх для пошуку в Інтернеті, є сенс зосередитися на мобільному дизайні і віднести десктоп на другий план.

Тому для того, щоб зловити хвилю цієї тенденції, потрібно подумати про нову філософію - дослідження веб-додатків, дизайнів односторінкових сайтів та перш за все дизайн для мобільних пристроїв. Будьте обережні у всьому, що ви чуєте - вам потрібно переосмислити всі запропоновані рішення і вибрати ті , які будуть найкращими в залежності від особи користувача, і, звичайно, пристроїв, які використовують ці особи.

 

mobile-first

 

4. Зростаюче значення Push-сповіщень

Push-сповіщення, безумовно, важливі для сучасних користувачів. Є багато сайтів, які включають їх в тренд і збирають більше відвідувачів. Насправді, push-сповіщення допомагають інформувати користувачів про різні речі: новий вміст, повідомлення, поради щодо допомоги, оновлення, новини тощо. Таким чином, він просто повинен звернути увагу на активність браузерів. Це великий пасивний інструмент залучення, який допоможе вам сповіщати користувачів щодо оновлення вашого сайту.

 

push

 

 

5. Підвищення популярності прогресивних веб-додатків

 

Найбільша тенденція сьогодні -це веб-додаток. Його мета - створити версію для настільних комп'ютерів, а потім перетворити її на рідний додаток для мобільної платформи. Такі додатки пропонують багато переваг: швидкість, безпеку, легкість використання, автономний доступ і зручність для користувача. Найкращими інструментами для розробки веб-додатків є Angular and React.

Звичайно, це концепція високого рівня, і для її реалізації потрібно мати достатній досвід та навички. А також це витратно. Однак, якщо ви хочете розпочати роботу, Google вже має багато посібників, які допоможуть вам.

 

 

mobile app

 

6. Лідерство JavaScript

 

Всі переваги використання JS були приховані до останніх років. Тепер він щорічно покращуються. Раніше він використовувався тільки для фронтальних функцій, що створювалися, за допомогою Jquery - дуже раннього і тепер основного фреймворку.

Сьогодні JS є сильною мовою програмування, з інструментами, фактично, для всього, що ви хочете реалізувати на сайті: MVC з Angular, солідної серверної сторони з Node, компонентно-орієнтованого React, легкого і гнучкого Vue. Все більше і більше нових фреймворків з’являється щодня, і ви знаєте що? Ми вважаємо, що це чудово!

 

 

java script