Розробка PHP з Laravel - порівняння плюсів і мінусів 2018-06-14

  У минулому PHP була досить проблемною мовою. Поганий синтаксис спонукає тих, хто розробляє якісні веб-програми та веб-сайти для вибору інших мов програмування. Фреймворки, написані на Ruby on Rails, Python і Django, отримали популярність через їх прогресивність. Сьогодні PHP відновлюється, і багато веб-розробників освоюють фреймворки, такі як Laravel.

 

Які сучасні PHP фреймворки існують?

 

  Деякі призначення веб-сайтів та веб-додатків можуть вимагати використання певної PHP-системи. Веб-розробники тепер мають набагато більше вибору у виборі фреймворків відповідно до своїх потреб. Symfony поклав початок більш міцним PHP-системам. Він лежить в основі останньої версії Drupal, phpBB та Laravel. Laravel використовує Symfony HTTP-фундамент для введення багатьох нових функцій у PHP.

 

  Для роботи веб-сайтів або веб-додатків потрібна PHP версія 5.4 і вище. Зворотна сумісність не повинна бути проблемою в цьому випадку: веб-сайти та програми повинні адаптуватися до нових реалій. Сучасні фреймворки повинні бути гнучкими та адаптованими до нових потреб, що виникають щодня. Саме тому гнучкість змусила підняти Laravel на перше місце.

  Інші фреймоврки, такі як Nette, Yii1 і Yii2, CakePHP і Slim, також мають місце на ринку. Тим не менше, за останні роки Laravel  зайняв провідну роль серед розробників PHP, незважаючи на деякі недоліки, які він має.

Laravel був запущений у 2011 році, і і з того часу він привертає увагу зростаючої кількості розробників.

 

 

 

  

 

Laravel: плюси

 

  У порівнянні з іншими системами, Laravel надзвичайно простий у використанні. Він також підходить для будь-чого, що хочеться створити для Інтернету. Ось основна причина, чому приблизно 20 відсотків користувачів Laravel застосовують його для бізнес-та галузевих веб-сайтів, відповідно до статистики від SimilarTech.

 

 

  Laravel також вводить велику уніфікацію у всьому процесі кодування. Це дозволяє веб-розробникам створювати як маленькі сайти, так і великі корпоративні програми.

 

  Laravel робить код повторне використання набагато простіше. Це пов'язано з його модульністю. Це усуває більшу частину проблем, пов'язаних з перепрограмуванням. Система є простішою та інтуїтивно зрозумілою, ніж будь-який інший фреймворк PHP, чи то Nette, Yii1 та Yii2, CakePHP, Codeigniter або Slim. Це, звичайно, не означає, що будь-який з цих фреймворків є гіршим. Все це означає, що Laravel може заощадити час, інвестований у розробку веб-додатків або веб-сайтів.

 

  Ще одною перевагою Laravel  те, що сайти або веб-програми, розроблені з використанням неї, не стають застарілими. Причина не є технічною, але полягає в тому, що він користується великим попитом. Це означає, що ринок завжди пропонує, і, швидше за все, запропонує багато досвідчених програмістів Laravel: те, що не може застосовуватися до інших інструментів програмування чи мов. Крім того, популярний інструмент програмування завжди матиме більшу підтримку та присутність на ринку.

 

  Ще однією перевагою є те, що Laravel має можливості Object-Relational Mapping (ORM). Ця технологія дозволяє веб-розробникам створювати зв'язки з базами даних набагато легше. Крім того, Laravel полегшує використання бібліотек та моделей, оскільки на ньому містяться об'єктно-орієнтовані бібліотеки, що підтримуються функцією автодоповнення.

 

  Ця система також відома своїм відмінним інтерфейсом командного рядка, Artisan CLI. Тут пропонується набір передових інструментів для зручного збирання та перенесення баз даних. Він підтримує Model View Controller (MVC) і забезпечує легку перевірку маршрутизації та керування сеансами аутентифікації та кешування, а також тестування пристроїв.

 

  Laravel підтримує винятки та функції дуже докладного трасування стека, який недоступний для інших платформ. Очищення кеш-пам'яті в рамках системи є найкращим у своєму класі. Система також дуже добре обробляє чергування подій.

 

  Крім того, Laravel запускає дуже надійні пакети шифрування, які відповідають останнім вимогам для безпечного спілкування.

 

  Laravel має дуже ретельну документацію. Це має першорядне значення.

 

 

 

 

Laravel: мінуси

  

Одним з недоліків Laravel є те, що це може викликати проблеми при використанні для розгортання на загальному хостингу. Тим не менш, це не є серйозною проблемою, оскільки нетиповий веб-сайт для бізнесу або додаток не буде працювати на нього в будь-якому випадку.

 

  Можливо, більшою проблемою є кількість запитів до бази даних, які Ларавел піднімає. Це може уповільнити продуктивність.

 

  Важливим для розвитку електронної комерції є той факт, що Laravel не підтримує функцію платежів. Замість цього бібліотеки дозволяють розробникам інтегрувати способи оплати. Думки поділяються на те, що є найкращим варіантом. Відповідність законодавствам щодо обробки платежів є надзвичайно складною і, швидше за все, не буде простішою. Це, в свою чергу, означає, що вбудований сторонній процесор обробки платежів може стати найкращим варіантом для більшості електронних торговців.

 

  Деякі оновлення можуть виявитися проблематичними. Це стосується спільної роботи з іншими PHP-системами. Розробники повинні вживати застережних заходів з урахуванням належної практики оновлення додатків.

 

  Взагалі, переваги Laravel чудово перевершують його недоліки. Мабуть, найважливішим є його потенціал. Тим не менш, вибір його - або будь-якого конкуруючого фреймворка - не гарантує успіху; це залишається питанням індивідуальних уподобань та орієнтації в умовах перехідного ринку.